Bilete de avion Madrid Londra

Cele bune oferte Londra - Madrid . Rezerva Acum !
Cauta
Rute
Despre
Destinatii

Trasee din Madrid
spre Londra

Zboruri ieftine din Madrid Londra MAD - LON . Rezervați cu Travel Meridian Zero.

Londra informatii utile

Calatoreste informat

Google Map

Ce aeroporturi sunt în Madrid?

Capitala spaniolă este deservită de un singur aeroport internațional, Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Acesta este unul dintre cele mai aglomerate de pe continent, aici operând zilnic 76 de companii aeriene și fiind tranzitat anual de peste 50 de milioane de pasageri. Aeroportul din Madrid are patru terminale și este unul dintre cele mai întinse aeroporturi.

 • Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Cum ajungeți din centrul orașului la aeroport?

Poți ajunge in Aeroportul din Madrid folosind rețeaua de metrou pe care o poți accesa de la orice statie de metro din oras liniea 8, care ajunge Terminalul 4 al aeroportului. Cu trenul puteți merge pe linia C1 a rețelei Renfe Cercanías.

De asemenea, poți folosi și autobuzele express care circulă și pe timpul nopții. Le poți găsi la terminalele 1,2 și 4. O cursă costă aproximativ 5 EUR și durează în jur de 30 de minute, în funcție de zona din care vrei să ajungi.

Ce aeroporturi sunt în Londra?

Londra este deservita de 5 Aeroporturi Internationale: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton si City. Toate acestea ofera conexiuni catre centrul orasului. Londra Heathrow, Londra Luton, Londra Gatwick și Londra Stansted sunt principalele aeroporturi din Londra.

 • Heathrow
 • Stansted
 • Luton
 • Gatwick
 • London City

Cum poți ajunge de la aeroport în centrul orașului?

În Londra poți ateriza pe unul dintre cele 5 aeroporturi: Heathrow, Luton, Gatwick, London City sau Stansted. Poți găsi în fiecare dintre ele servicii express de transfer către centrul orașului, sau poți folosi „The Tube (metroul) sau trenul. Cel mai repede poți ajunge, de obicei, folosind un taxi, iar costurile nu sunt atât de mari dacă sunt împărțite cu alți parteneri de călătorie. Dacă preferi cea mai ieftină variantă, îți recomandăm să folosești autobuzele. În funcție de distanță, au prețuri între 10 și 20 de lire.

Vizitați Londra

Londra este un megalopolis de oameni, idei si energie frenetica. Fiind capitala si cel mai mare oras din Regatele Unite si Anglia, Londra este de asemenea cel mai mare oras din Europa de Vest. Populatia oficiala a Londrei este de 8 milioane de locuitori desi, daca iei in considerare si zona metropolitana, populatia se apropie de 14 milioane de locuitori. Londra este o capitala internationala a culturii, muzicii, educatiei, modei, politicii, finantelor si comertului.

Cand sa vizitezi Londra?

Londra este un centru turistic vizitat tot timpul anului; doar cateva dintre atractii se inchid sau isi reduc orele de program in timpul iernii. Cea mai buna vreme in Londra este, bineinteles, in timpul verii, in iulie si august, dar soarele nu este garantat nici macar in acele luni. In plus, Londra este cea mai aglomerata in timpul verii, iar preturile sunt cele mai mari in aceasta perioada.

Ce sa faci in Londra?

Londra este un centru international al artelor, muzicii, muzeelor si multor altor manifestari culturale. Londra gazduieste cinci orchestre simfonice (Orchestra Simfonica din Londra, Orchestra Filarmonica din Londra, Orchestra Filarmonica Regala, Filarmonia si Orchestra Filarmonica BBC), carnavaluri si parade celebre, cum ar fi Carnavalul din Notting Hill, paradele de Sfantul Patrick (17 martie) sau Sfantul Gheorghe (23 aprilie).

In Londra sunt peste 30 de teatre, majoritatea concentrate in West End. Londra gazduieste nu mai putin de 240 de muzee. Cele mai cunoscute sunt British Museum (antichitati din toata lumea), Victoria and Albert Museum (arte decorative si aplicate), Imperial War Museum, precum si Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Stiinta, ambele din Kensington, sau Muzeul Londrei.

Londra este una din cele patru mari capitale ale modei, alaturi de Paris, Milano si New York. Super-magazine celebre ca Harrods, Selfridges sau Harvey Nichols sunt prezente aici, alaturi de o multime de boutique-uri si magazine ale designerilor de top din intreaga lume.

Unde mananci in Londra?

Nu este un secret ca Londra nu este un oras in care mancarea buna reprezenta o raritate. Cu bucatari tineri si inventivi, pregatiti in marile restaurante din Franta sau Italia, Londra se poate mandri cu o bucatarie apreciata chiar si de cei mai exigenti turisti.

Cat costa o zi in Londra ?

Cu exceptia catorva magazine de familie, in Londra se poate plati cu cardul de credit, iar cecurile de calatorie sunt acceptate doar la marile hoteluri si la banci. Moneda nationala este Lira Sterlina. Bugetul pentru o zi in Londra incepe de la 50 de lire, pentru o noapte la un hostel si masa la unul dintre kiosk-urile de pe strada sau la un fast food. Pentru cei care doresc sa petreaca o zi in Londra vizitand principalele atractii, lua masa la restaurant si dormi la un hotel de 3 stele, bugetul creste semnificativ si poate ajunge chiar si pana la 150 lire.

Cateva preturi orientative: o halba de bere - 4 lire, un bilet la film - 10 lire, o cafea - 2.5 lire, intrarea intr-un club - 15 lire.

Obiective Turistice

Nu uita sa vizitezi:

 • Palatul Buckingham
 • Westminster Abbey
 • Trafalgar Square
 • Palatul Parlamentului
 • The Shard